2023 Türkiye-Suriye Acil Destek: Sürükle-Bırak Anket Oluşturma

Bu yazıyı tercih ettiğiniz dilde okuyun:

İngilizce
Arapça

Herkese merhaba,

Yüzlerce yerel ve uluslararası kuruluş, 6 Şubat 2023’te Türkiye ve Suriye’yi vuran yıkıcı depreme müdahale etmek için KoboToolbox’ı kullanıyor. Ekibimiz şu anda bu kuruluşları eğitimle destekliyor ve anket tasarımı ve analiz ihtiyaçlarına yardımcı oluyor. Ekibiniz sahadaysa ve veri toplama konusunda acil desteğe ihtiyaç duyuyorsa (örn. eğitim, form oluşturma), lütfen bizimle iletişime geçin.

Veri toplamaya yardımcı olmak ve anket oluşturmayı hızlandırmak için, özellikle bu kriz için sürükle ve bırak anket soru setleri geliştirdik. Bu soru blokları, Türkiye ve Suriye’de herhangi bir konuda anket tasarlayan herkes tarafından konum verilerini toplamak için kullanılabilir (ör. ihtiyaç değerlendirmesi, sağlık).

Bu bölgeler için anket tasarlayan herkes, KoboToolbox ekibi tarafından tasarlanan bu konuma özgü soru bloklarını sürükleyip bırakarak manuel form oluşturma işleminden bir saate kadar tasarruf edebilir.

Bu basamaklı seçme soru setleri, basit bir tek seçenekli açılır menü ile katılımcıların konumunu (örneğin, il, ilçe, bölge) hızlı bir şekilde belirlemek için anketinize kolayca eklenebilir. Bu idari bölgeler doğrudan BM OCHA’nın Ortak Operasyonel Veri Setleri’nden alınmıştır. Bu soru setleri, insani yardım çalışanlarına zaman ve kaynak tasarrufu sağlamak için bu krize yardımcı olmak üzere özel olarak tasarlanmıştır, böylece bu konumlar için kademeli seçim sorularını manuel olarak girmeleri gerekmez.

KoboToolbox’ta Türkiye/Suriye için tam idari bölgeleri formunuza nasıl ekleyebilirsiniz?

Mevcut soru blokları Suriye’deki tüm yönetici 1, 2 ve 3 seviyelerini (348 alan) ve Türkiye’deki tüm yönetici 1 ve 2 seviyelerini (972 alan) içermektedir. Gerektiğinde ek form blokları yayınlayabiliriz.

Bu soru bloklarına ve gelecekteki form öğelerine erişmek için:

  1. Hesabınıza KoboToolbox veya https://kobo.humanitarianresponse.info adresinden giriş yapın.

  2. Bu genel koleksiyonu açın veya “Türkiye/Suriye: Depremler 2023 - idari bölgeler”

  3. Abone Ol’a tıklayın

  4. Soru bloklarını eklemek için:

○ Excel’deki bir forma: Sağdaki üç noktaya tıklayın ve XLS İndir’i seçin, ardından sağ sütunları kopyalayıp XLSForm dosyanıza yapıştırın.

o Çevrimiçi form oluşturucuda:

Önemli: Formun halihazırda form dili olarak İngilizce (en) ve Suriye verileri için ideal olarak “Arapça (ar)” veya Türkiye verileri için “Türkçe (tr)” kullandığından emin olun. Her iki dil de varsayılan olarak tanımlanabilir.

§ Formbuilder’da Kitaplıktan Ekle’ye tıklayın ve ardından bloğu forma sürükleyip bırakın.

Lütfen bu bilgileri ağınızda faydalı bulabilecek herkesle paylaşın.

Deprem müdahalesinde başkaları için yararlı olabilecek ek standartlaştırılmış form içeriğiniz varsa, lütfen bu konuya gönderin. Daha sonra bunu halk kütüphanesi koleksiyonumuza da ekleyebiliriz.

2 Likes